Timiş: Asistenta acuzată că i-a pus unui bebeluş leucoplast pe gură este nevinovată

Comisia de disciplină a Spitalului de Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara, întrunită joi, a decis că este nevinovată asistenta acuzată, miercuri, de mama unui bebeluş, că i-a lipit suzeta cu un leucoplast pe gură sugarului său, ca să nu plângă.

 


Potrivit declaraţiilor dr. Mihai Gafencu, purtător de cuvânt al spitalului, Comisia a concluzionat că asistenta a acţionat în corespunzător fişei postului, iar mama bebeluşului de două luni a dat dovadă de 'rea-intenţie', pentru că, în primul rând, a regizat imaginile date publicităţii în presă, şi abia după aceea a sesizat conducerea spitalului. 
'Ca urmare a acestei analize, s-a constatat că tratamentul şi îngrijirea pacientului au fost corespunzătoare, fiind a patra oară internat copilul, la solicitarea mamei, în acelaşi sector, în cele două luni de viaţă şi neexistând nemulţumiri anterioare. Atribuţiile din fişa postului infirmierei au fost respectate. Interpretarea mamei este proprie şi intenţionat exagerată şi porneşte de la plasarea unui plasture, identică cu alte fixări de tubulaturi medicale, care nu a cauzat prejudicii stării copilului, în general, şi nici în acest caz', a arătat Mihai Gafencu. 

De asemenea, Gafencu a adăugat că spitalul îşi rezervă dreptul de a o acţiona în judecată pe mama sugarului pentru prejudicii aduse instituţiei medicale. 

Dr. Eugen Boia, managerul spitalului, a declarat, pentru AGERPRES, că micuţul prezenta la internare afecţiuni acute pentru care a fost spitalizat, dar şi un teren care predispunea la convulsii, recurent, pe un status neurologic dat de o encefalopatie hipoxică perinatală. Acesta şi-a exprimat convingerea că a fost o prezentare eronată şi exagerată a faptelor 'pentru obţinerea unor avantaje' şi că 'mămica bebeluşului are un temperament mai beligerant'. 
'Convulsiile pot apărea la copii, chiar şi după un plâns prelungit, când oxigenarea creierului începe să fie deficitară. În astfel de situaţii, chiar i se pune suzeta în gură copilului, pentru a-l opri din plâns, iar pentru a o fixa, se poate folosi un leucoplast. În niciun caz, aplicarea plasturelui, chiar dacă s-a produs, nu i-au adus vătămări corporale pruncului, lucru valabil pentru orice persoană, indiferent de vârstă. Cu leucoplast se fixează, de altfel, şi sondele de alimentaţie sau în alte manevre medicale', a declarat dr. Eugen Boia. AGERPRES